Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová květáková polévka s mrkví a smetanou

Polévka je grunt. To nám říkávaly naše babičky a měly pravdu. Zvlášť, když se jedná o takovou dobrotu, jakou je tato zeleninová krémová polévka. Květák, mrkev a brambor uvaříme ve vývaru, rozmixujeme a zjemníme smetanou. Dobrou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme květák, mrkev a brambory. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a uvaříme doměkka. Krok 3: Pak několik kousků květáku a mrkve vyjmeme bokem a polévku rozmixujeme dohladka. Krok 4: Nakonec vlijeme smetanu, krátce povaříme a vložíme zpět odložený květák s mrkví. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

TIP: Další recepty na krémové polévky

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W3W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W3W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nejsem moc polévková, ale tato vypadá úžasně a hlavně je úplně snadná na přípravu :) uložím si ji na chladnější dny, zejména k večeři se bude náramně hodit! :)

Suroviny:
máslo, cibule, květák, mrkev, brambory, vývar zeleninový, sůl, droždí lahůdkové, česnek sušený, smetana na vaření, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu