Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí - zavařené

Zavařené cuketové zelí je skvělý způsob, jak využít bohatou úrodu cuket a připravit si lehčí alternativu klasického zelí. Hodí se jako příloha k masu i k rychlému obědu - a navíc vydrží ve spíži celou zimu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme a zbavíme semínek (mladou cuketu neloupeme) nahrubo nastrouháme. Děláme dlouhé tahy a tím získáme dlouhé nudličky. Krok 2: Na sítu vymačkáme z cukety co nejvíc vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu, dle chuti osolíme, dochutíme kmínem, octem a cukrem. Dusíme bez pokličky asi 10 minut. Krok 4: Hotové cuketové zelí plníme do čistých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C po dobu 20 minut. Krok 5: Po otevření stačí zelí pouze ohřát, popřípadě ještě dochutit.

Zveřejněno 26. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí - zavařené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8G9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí - zavařené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8G9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, cibule, olej, kmín celý, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu