Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová marmeláda s medem

Tato marmeláda je plná karamelizované červené a bílé cibule, ochucená medem a octem balsamico. Hodí se k pečeným i grilovaným masům, k sýru nebo do sendvičů. Příprava sice zabere trošku času, ovšem výsledek je neodolatelný.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žlutou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: V hluboké teflonové pánvi rozpustíme máslo, na kterém oba druhy nakrájené cibule restujeme. Cibule je velké množství, takže restování bude trvat delší dobu. Krok 3: Až se množství cibule v pánvi zmenší o polovinu, přidáme hnědý cukr, med, ocet balsamico a sůl. Krok 4: Dále restujeme a pečlivě mícháme, aby se všechny ingredience spojily. Cibule by měla být krásně vláčná a nesmí křupat. Krok 5: Hotovou marmeládu plníme do čistých, vysterilizovaných sklenic. Otřeme hrdlo sklenic, uzavřeme víčkem. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak vyvařit sklenice na zavařování

Zveřejněno 29. 8. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Skladujeme v chladničce.

Marmeládu dáváme do domácích hamburgerů, jako přílohu k pečenému masu, ….

Z uvedeného množství jsou dvě skleničky o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová marmeláda s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXEr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová marmeláda s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXEr

Marie

Suroviny:
cibule, cibule červená, máslo, med, cukr hnědý, balsamico, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu