Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky s jablky a křupavou drobenkou

Omrzely vás palačinky s marmeládou nebo zapečené s tvarohem? Zkuste jemný krém s kapkou rumu, voňavá jablka se skořicí a to vše posypané křupavou drobenkou. Jednoduchý dezert, který promění obyčejné palačinky v neodolatelnou sladkou dobrotu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve upečeme drobenku. V míse smícháme vločky, mouku a cukr. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme, aby vznikla sypká směs. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175 °C asi 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout a rozdrobíme. Krok 2: Během pečení připravíme dušená jablka. Jablka očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Na pánev či do rendlíku dáme jablka, přidáme máslo, cukr a skořici. Restujeme 4-5 minut, až jablka lehce změknou. Nakonec vmícháme namleté Lotus sušenky, které směs zahustí a propojí chutě. Krok 3: Do mísy dáme všechny suroviny na krém a vyšleháme je do nadýchané hmoty. Krok 4: Na připravenou palačinku rozetřeme část tvarohového krému, přidáme dušená jablka a palačinku srolujeme. Na povrch nastříkáme trochu krému, posypeme drobenkou a ozdobíme lístkem máty.

TIP: Nejjednodušší palačinky

Zveřejněno 9. 9. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WKg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WKg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
palačinky, jablko, sušenky, máslo, cukr třtinový, skořice mletá, máslo, cukr třtinový, vločky ovesné, mouka hladká, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr moučkový, rum, extrakt vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu