Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná dýně

Kandovaná dýně je sladká dobrota, která promění obyčejnou dýni v zajímavě chutnou pochoutku. Skvěle se hodí do vánočního cukroví, na zdobení dezertů nebo jen tak k zobání místo sušeného ovoce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min + doba odležení zhruba 36 hodin

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, + doba odležení zhruba 36 hodin)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na malinkaté čtverečky. Krok 2: Kousky dýně dáme do hrnce s kyselinou citrónovou a necháme odležet 24 hodin. Krok 3: Pak vodu z dýně slijeme a dýni necháme v sítku okapat. Dýni vrátíme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme džus a pořádně promícháme. Necháme odpočívat do druhého dne, alespoň 12 hodin. Krok 4: Dýni zahřejeme k bodu varu a vaříme do změknutí a zesklovatění. Krok 5: Tekutinu z dýně můžeme slít do hrnce a uchovat jako dýňový sirup do čaje nebo vody. Dýni rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Plech vložíme do trouby a dýni sušíme na 50 °C zhruba 90-120 minut. Že je dýně hotová, poznáme tak, že jde lehce odlepit od papíru a není moc lepivá. Krok 7: Pokud máme rádi sladké, dýni posypeme krupicovým cukrem a promneme mezi prsty, aby se pěkně obalila.

TIP: Jak udělat dýňový džus - jednoduchý návod

Zveřejněno 16. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8jA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více