Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský lilek

Grilovaný balkánský lilek plněný šunkou, sýrem a olivami je jednoduchý, ale efektní recept, inspirovaný chutěmi Balkánu. Plátky lilku naplněné výraznými ingrediencemi se na grilu krásně propečou a jednotlivé chutě krásně propojí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Plátky šunky podélně rozkrojíme na polovinu, sýr nahrubo nastrouháme. Krok 2: Plátky lilku osušíme, podle chuti opepříme, položíme polovinu plátku šunky, posypeme nastrouhaným sýrem a položíme dvě tmavé a dvě zelené olivy. Krok 3: Plátek zavineme a zajistíme párátkem a povrch potřeme olejem. Opečeme na grilu na střední teplotě z každé strany asi 5 minut. Krok 4: Cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Na pánev dáme olej a osmahneme cibuli, až cibule zesklovatí. Přidáme na pár vteřin nasekaný česnek, aby se rozvoněl. Krok 5: Přidáme na kousky nakrájené papriky, osolíme, opepříme, podle potřeby trochu podlijeme a podusíme 5-10 minut. Zelenina by měla zůstat křupavá. Nakonec přidáme kečup a ještě prohřejeme. Krok 6: Jako přílohu použijeme chléb.

TIP: 16 oblíbených receptů na domácí chléb s křupavou kůrkou

Zveřejněno 21. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28BA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28BA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, olivy zelené, olivy, sýr tvrdý, šunka, olej, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, česnek, cibule, olej, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu