Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé na másle a česneku

Ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vitamíny i minerály. Pokud chcete navýšit jejich konzumaci, vyzkoušejte si připravit filé na másle a česneku. Zdravý oběd tak můžete mít na stole za pár minut.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 16 min

21 min (5 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Mírně povolené (rozmrazené) filety opláchneme a osušíme. Z obou stran osolíme, posypeme sušeným česnekem a pepřem. Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opékáme z každé strany 7 až 8 minut. Poté porce filet rozdělíme na nahřáté talíře. Krok 4: Do pánve s horkým výpekem dáme prolisovaný česnek, rychle promícháme a ihned přelijeme přes filety. Krok 5: Na přílohu se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na másle a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXrm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na másle a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXrm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, máslo, olej, česnek, česnek sušený, pepř bílý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu