Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frikadelky s houbami

Frikadelky plněné směsí dušených hub jsou skvělým zpestřením klasických mletých karbanátků. Jemná houbová náplň dodá masu šťavnatost a výraznou chuť, díky které se tento pokrm hodí i pro slavnostnější příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Krok 2: V pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme zhruba třetinu množství nakrájené cibule a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a podusíme. Lehce osolíme, opepříme, tekutinu vyrestujeme a směs necháme vychladnout. Krok 3: Hovězí maso nakrájíme na kostky a společně s rohlíkem jemně umeleme. Přidáme zbylou nakrájenou cibuli, vejce, minerálku,
sůl a mletý pepř. Dobře promícháme a pokud je potřeba zahustíme strouhankou. Krok 4: Hmotu rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme placičky. Na polovinu placičky poklademe houby, přehneme a přitiskneme. Vytvarujeme oválné bochánky a obalíme v hladké mouce.  Krok 5: Frikadelky opékáme pomalu z obou stran na malém množství rozpáleného oleje, zhruba 10 minut. Krok 6: Hotové frikadelky podáváme se zeleninovým salátem a vařeným bramborem. 

TIP: Desatero - mleté maso, jak s ním pracovat

Zveřejněno 28. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frikadelky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1o4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frikadelky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1o4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec hovězí, rohlík, cibule, houby čerstvé, máslo, voda minerální, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu