Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kapr s fazolovým salátem

Smažený kapr s teplým fazolovým salátem je skvělou volbou, když chcete spojit tradiční chuť ryby s lehčím a svěžím přílohovým salátem. Křupavá ryba doplněná barevnou zeleninou a fazolemi vytvoří chutný a vyvážený pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut odležet. Krok 2: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 10 minut. Vejce necháme vychladnout. Poté vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, vykrojíme semeník a nakrájíme na proužky. Krok 4: Na lžíci oleje orestujeme cibuli a papriky. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a vše necháme společně prohřát. Krok 5: Pak opatrně přidáme na kolečka nakrájená vařená vejce. Krok 6: Porce kapra osolíme, okořeníme kořením na ryby, opečeme v pánvi na lžíci oleje a másle. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Krok 7: Rybu podáváme s fazolovým salátem, ozdobenou řeřichou.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 2. 10. 2025

Poznámka autorky Handour

Složení koření na ryby - sůl, cibule, rozmarýn, česnek, pepř, kopr, chilli, citronová kůra, kurkuma, koriandr, zázvor

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ80j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ80j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, fazole, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule červená, sůl, pepř mletý, koření na ryby, olej olivový, máslo, šťáva citronová, vejce, řeřicha

Přidat fotografie receptu