Davídkův smažený kapr

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Ryby 2 názory

Suroviny

1/2 kapra
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
1 vrchovatá lžíce strouhanky
sůl
olej na opečení
Koření:
petržel
medvědí česnek
bazalka
kmín
pepř 4 barev
1/4 lžičky mleté sladké papriky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe propekly. Na kouscích, kde necháme kůži, maso tenkým nožem po 3 mm rozřízneme až ke kůži, slyšíme křupání kostiček, dáváme pozor, abychom neprořízli kůži.

  2. Kousky kapra osolíme a potřeme kořením, které jsme smíchali dohromady. Necháme ho chvíli proležet. Smícháme mouku se strouhankou a kapra v ní obalíme. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Davídkův smažený kapr

Zapomněl/a jsem heslo