Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštičky z listového těsta s jablíčky

Spojení jablek a skořice přesně odpovídá vůni a chuti podzimu. Připravte si na chladné dny pochoutku, která vám je zpříjemní. Pečená kolečka z listového těsta stačí naplnit dušenými jablíčky se špetkou skořice. Jednoduché a rychlé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: Jablka očistíme od jádřinců a oloupeme. Nakrájíme na kostičky (1,5 × 1,5 cm), podlijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou, dle chuti cukr a skořici. Povaříme 5-10 minut a necháme prochladnout. V jablkách by mělo zůstat nepatrně tekutiny, pokud je jí více, slijeme ji. Podle potřeby jablka zahustíme přimícháním pudinku za studena. Krok 2: Z plátu těsta vykrájíme kulatým vykrajovátkem (o průměru 6 cm) 24 koleček a u poloviny koleček vykrojíme menší formičkou (o průměru 4 cm) ještě střed. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Plné kolečko propícháme vidličkou, potřeme lehce prošlehaným vajíčkem, položíme na něj kolečko s otvorem. Povrch potřeme vejcem a do otvoru, na střed, dáme hromádku jablíček a posypeme mandlemi. Krok 5: Vše naskládáme na připravený plech a pečeme při teplotě 200 °C 10-12 minut, zkrátka dozlatova. Prochladlé ozdobíme.

TIP: Jak připravit domácí listové těsto

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90oD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90oD

Suroviny:
těsto listové, jablko, cukr krystal, voda, kyselina citronová, skořice, pudink vanilkový, hranolky, vejce, cukr moučkový, meduňka

Přidat fotografie receptu