Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Liptovská pomazánka

Ze Slovenska pochází jemná liptovská pomazánka, která kombinuje jemný tvaroh s výraznou chutí brynzy a máslem. Krémová a lahodná pomazánka nejlépe chutná na čerstvém pečivu, ozdobená mletou paprikou a červenou cibulí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku nasekáme. Krok 2: Změklé máslo utřeme do pěny, postupně přidáme tvaroh a brynzu. Dle potřeby naředíme malým množstvím mléka. Krok 3: Nakonec přidáme cibuli, petrželku a dle potřeby ochutíme solí. Krok 4: Pomazánku namažeme na krajíce chleba, posypeme špetkou sladké papriky a čerstvou řeřichou. Ozdobíme kolečkem červené cibule, snítkou petrželky a podáváme s hrnkem mléka.

TIP: Výtečné recepty s brynzou

Zveřejněno 16. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liptovská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXVD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liptovská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXVD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brynza, tvaroh měkký, máslo, mléko, cibule červená, pažitka, petrželka, řeřicha, sůl, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu