Liptovská pomazánka
Ze Slovenska pochází jemná liptovská pomazánka, která kombinuje jemný tvaroh s výraznou chutí brynzy a máslem. Krémová a lahodná pomazánka nejlépe chutná na čerstvém pečivu, ozdobená mletou paprikou a červenou cibulí.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku nasekáme.
Krok 2: Změklé máslo utřeme do pěny, postupně přidáme tvaroh a brynzu. Dle potřeby naředíme malým množstvím mléka.
Krok 3: Nakonec přidáme cibuli, petrželku a dle potřeby ochutíme solí.
Krok 4: Pomazánku namažeme na krajíce chleba, posypeme špetkou sladké papriky a čerstvou řeřichou. Ozdobíme kolečkem červené cibule, snítkou petrželky a podáváme s hrnkem mléka.
Zveřejněno 16. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXVD
Moje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXVD
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 3 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 3 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 7 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 8 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 8 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 8 hodinami
Suroviny:
brynza,
tvaroh měkký,
máslo,
mléko,
cibule červená,
pažitka,
petrželka,
řeřicha,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (1)