Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké jablečné košíčky

Tyto báječné košíčky z křehkého těsta se jen rozplynou na jazyku. Naplníme je lahodnou jemnou náplní z jablečného pyré, které zahustíme pudinkovým práškem. Každý košíček ozdobí loupaná mandle.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formičky na košíčky vymažeme tukem. Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 2: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které natlačíme do formiček a upečeme dorůžova. Jakmile košíčky vychladnou, opatrně je vyklopíme. Krok 3: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme cukr, skořici, trochu vody a povaříme asi 10 minut. Pak směs rozmixujeme, vmícháme pudinkový prášek rozšlehaný v trošce vody, za stálého míchání necháme přejít varem a pak směsí naplníme košíčky. Krok 4: Každý ozdobíme loupanou mandlí a necháme vychladnout.

TIP: Další recepty na plněné košíčky

Zveřejněno 27. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Křehké jablečné košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8LM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Křehké jablečné košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8LM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Taky jsem neodolala Napečeno a naplněno. Košíčky jsem potřela lineckou marmeládou a potom jablečnou. Jinak potírám košíčky rozpuštěnou čokoládou a potom náplní a vydrží

Vypadají hezky a kombinace taky dobrá, ale dá se to skladovat? Nerozmáčí se ty košíčky? Protože piškoty v jablečném dortu provlhnou a tady ta náplň je jak jablečný dort.

Suroviny:
máslo, vejce, mouka hladká, sůl, kůra citronová, jablko, cukr hnědý, skořice mletá, pudink vanilkový, mandle loupané, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu