Likérové bombičky
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si je snadno vyrobíte i doma. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý komínek ze tří kroužků z krému navrstvených na sobě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 054 kJ / 6 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,28 g |
| Tuky | 450,33 g |
| Vláknina | 19,82 g |
| Cholesterol | 2,01 g |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 584,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Z bílků a cukru ušleháme sníh a opatrně do něj vmícháme žloutky a mouku se škrobem. .
Krok 3: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou nebo ustřihnutým rožkem a na připravený plech nastříkáme piškoty, které pečeme asi 15 minut při 180 °C. Hotové piškoty necháme vychladnout.
Krok 4: Dále v mléce uvaříme pudinkové prášky s cukrem a kakaem, a do ještě horkého pudinku vmícháme nastrouhanou čokoládu. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
Krok 5: Potom pudink vyšleháme s máslem a roztopeným, ale vychladlým tukem do krému. Krém nastříkáme speciální trubičkou na lehce pomazané piškoty.
Krok 6: Likérová náplň: Všechny suroviny rozmixujeme do hladkého krému a naplníme jím dutinku z čokoládového krému, kterou uzavřeme pusinkou z krému.
Krok 7: Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit do hladké polevy.
Krok 8: Hotové vychlazené špičky máčíme v čokoládové polevě a necháme zatuhnout na mřížce.
Zveřejněno 3. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Moje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Jemné marokánky
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 7 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 8 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 25 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 50 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 4 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
bombicky recept,
recept na bombičky,
bombičky,
cokoladove bombicky,
bombička recept,
krém do bombiček,
recept bombičky,
domaci bombicky,
tncz nova berušky,
bombicky zakusek,
zakusek bombicky,
bombicky cokoladove,
recepty na bombičky,
recepty bombičky,
bombicky recepty,
formicka na bombicky,
tncz nova levné recepty,
krém s omegou,
zakusek bombicka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
škrob,
mléko,
pudinkový prášek,
kakao,
cukr krystal,
čokoláda,
máslo,
tuk 100%,
žloutek,
cukr moučkový,
rum,
máslo,
čokoláda,
tuk 100%
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0