Kuřecí plátky s jemnou zeleninovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
1 mrkev
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
kousek celeru
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
200 ml smetany na vaření
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Mrkev, papriky a celer nakrájíme na menší kousky a vložíme do sekacího robotu, kde zeleninu rozsekáme najemno.

  3. V kastrolu zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme dosvětlehněda a zalijeme mlékem. Prošleháme, přidáme rajský protlak, rozsekanou zeleninu, sůl a vaříme na malé teplotě asi 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme. Případně můžeme upravit hustotu podle svých zvyklostí.

  4. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji - asi 5 minut z každé strany a podáváme se zeleninovým přelivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 676 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky s jemnou zeleninovou omáčkou

Tématické fráze: kuřecí plátek se zeleninou kureci platky kuřecí plátky s omáčkou kuřecí plátek na zelenině kuřecí plátek na zeleninou kuřecí se zeleninou kuřecí platky na zelenině kureci platek s omackou kureci se zeleninovou omackou kuřecí maso s omáčkou recept na kuřecí plátky v hlívové omáčce kuřecí s omáčkou recept na kuřecí plátky s omáčkou kureci platky s kasi recepty jak upravit kuřecí plátky kuřeci prsni platky kuřecí prsní plátek kuřecí prsní se zeleninou kureci prsni rizky se zeleninovou omackou kureci prsni rizky se zeleninovou omackou

Zapomněl/a jsem heslo