Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát

Játra často rozdělují strávníky na dva protipóly. Pokud však patříte k těm, kteří tuhle část vnitřností mají rádi, můžete se inspirovat snadným a rychlým receptem. K orestovaným játrům podávejte volská oka a zeleninový salát se zálivkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Přes fólii je zlehka naklepeme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme tuk a dáme opékat játra. Jakmile se z obou stran dostatečně opečou, osolíme je a opepříme. Játra dobře propečeme, ale hlídáme, aby nebyly vysušené. Krok 3: Na lívanečníku na oleji usmažíme volská oka, která osolíme. Krok 4: Zelí nakrájíme na tenké plátky a očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Smícháme, solíme, promícháme a čistou rukou promneme, aby zelenina pustila šťávu. Krok 5: Citron vymačkáme, přidáme cukr, olivový olej, promícháme a vlijeme do salátu. Promícháme. Krok 6: Na talíř servírujeme salátek se zálivkou, játra a volské oko.

Zveřejněno 31. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGR2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGR2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
játra vepřová, sůl, pepř mletý, sádlo, vejce, zelí pekingské, mrkev, sůl, šťáva citronová, cukr, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu