Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka se smetanou

Mezi suroviny, které charakterizují podzimní dny, patří dýně. V chladných dnech příjemně zahřeje jemně nasládlá dýňová polévka s bramborem, ozdobená smetanou a snítkou petrželky. Je tak sytá, že vystačí jako celý hlavní chod.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci másla, na které zpěníme cibulku. Přidáme dýni, brambory a krátce opečeme. Krok 3: Vše zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Krok 4: V mléce rozmícháme hladkou mouku. Mléko přidáme do polévky a za častého promíchání vaříme alespoň 15 minut. Krok 5: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem (nebo jen rozšleháme metlou). Dochutíme solí, cukrem a octem. Krok 6: Při podávání zdobíme jednotlivé porce polévky smetanou a snítkou petrželky.

TIP: Dýně a jejich pestré využití v kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňová polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8WER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňová polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8WER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, brambory, cibule, máslo, smetana ke šlehání, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, cukr, ocet, petrželka

Přidat fotografie receptu