Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové karbanátky

Mezi oblíbené pokrmy české kuchyně patří masové karbanátky. Vyzkoušejte je připravit trochu jinak, a to z květáku. Vařený květák promícháme se salámem a jarní cibulkou do směsi, ze které dozlatova smažíme karbanátky. Jako přílohu můžeme podávat třeba bramborovou kaši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, opláchneme, rozebereme na díly a v osolené vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Uvařený květák scedíme, necháme okapat a vychladnout. Krok 3: Salám nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 4: Vychladlý květák dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, salám a jarní cibulku. Promícháme a dle chuti opepříme a osolíme. Dle potřeby můžeme směs zahustit strouhankou. Krok 5: Ze směsi lžící odebíráme malé kousky, ze kterých tvarujeme malé karbanátky. Krok 6: V pánvi ve větší vrstvě rozpáleného oleje smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Usmažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 7: Karbanátky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší, doplněné zeleninovým salátem.

TIP: Květák - přehled oblíbených pokrmů

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Květákové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY6EQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více