Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílé fazole nakyselo

Hodnocení receptu je 4,6 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny56,88 g
Tuky21,41 g
Vláknina45,16 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy130,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme. Krok 2: Mezitím drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Jíšku osolíme a přidáme k fazolím. Podle hustoty zředíme vývarem z fazolí nebo vodou. Krok 3: Z fazolí odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k fazolím a krátce povaříme. Fazole dochutíme špetkou cukru a pepřem, případně kapkou octu. Krok 4: Podáváme s opečenou klobásou a chlebem.

Zveřejněno 18. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílé fazole nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Pkn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílé fazole nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Pkn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné 👌🏻

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné 👌🏻

:-)<3:yes::yes: Máme moc rádi fazole na všechny způsoby tak za mne super bašta. Zařazeno do našeho jídelníčku. Díky za recept.. :-K

Výborný recept, vďaka! Pridávam foto. :yes:

tejaja (moderátorka): Terezko moc děkuji za všechno..:-K:-K:-K

Skoro ako náš prívarok, až na tú papriku. Ale aj také zmeny sú k prospechu, chutilo. ;-) A bolo k tomu mäsko, nie klobása. :-)

Suroviny:
fazole, cibule, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř bílý mletý, cukr, ocet, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu