Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou

Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou je poctivý pokrm, který potěší milovníky české kuchyně. Kombinace masa, slaniny, klobásy a kořenové zeleniny vytváří syté a chutné jídlo, které se skvěle hodí pro sváteční příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Maso nařízneme a rozklepeme tak, aby vznikl krásný plát, který z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu plátu potřeme hořčicí. Krok 3: Na pánvičku dáme slaninu a restujeme, dokud nepustí tuk. Pak přidáme jednu nakrájenou mrkev a restujeme 3 minuty. Krok 4: Nakonec přidáme vejce a mícháme je, dokud se nesrazí. Míchaná vajíčka osolíme a opepříme. Krok 5: Tuto směs i s klobáskou dáme na maso. Maso zabalíme do rolády, kterou stáhneme provázkem. Krok 6: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 7: V pánvi na rozpáleném oleji roládu zprudka osmahneme tak, aby se krásně zatáhla. Takto připravenou roládu dáme do pekáče. Krok 8: Do výpeku dáme cibuli a zbylou mrkev. Restujeme lehce, na barvu. Pak přidáme sójovou omáčku, zamícháme, zalijeme trochou vody a vše přidáme k roládě do pekáče. Krok 9: Pekáč vložíme do trouby a roládu pečeme na 180 °C zhruba hodinu. V průběhu pečení roládu otočíme a dle potřeby podlijeme. Krok 10: Hotovou roládu vyjmeme a necháme pod alobalem odpočívat. Krok 11: Mezitím doděláme omáčku. Do omáčky dolijeme potřebné množství vody a rozmixujeme ji dohladka. Omáčku dle potřeby můžeme zahustit záklechtkou z vody a mouky. Pak provaříme alespoň 15 minut. Krok 12: Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Zjemníme smetanou a krátce provaříme. Krok 13: Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na kolečka. Krok 14: Roládu podáváme s omáčkou a s houskovým knedlíkem nebo rýží.

TIP: Čím naplnit masovou roládu?

Zveřejněno 6. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEMV

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEMV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, mrkev, klobása pikantní, vejce, slanina, omáčka sojová, olej, mouka, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu