Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná patří mezi oblíbené houby v naší kuchyni. Můžeme ji snadno i pěstovat doma a uvařit si z ní skvělý gulášek. Je rychlý a nenáročný na přípravu. Kousky hlívy povaříme s pikantním kořením, ideálně ve vývaru, a podáváme s čerstvou cibulí a chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme, odstraníme její tuhé části a necháme je stranou třeba na jiné použití do polévky. Klobouky nakrájíme na nudličky, cibuli sloupneme a nasekáme na kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce sádla a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, všechny papriky i kmín a ihned promícháme. Podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 3: Přidáme hlívu, osolíme a za občasného promíchání a podlití dusíme cca 15 minut. Zahustíme tmavou jíškou a povaříme ještě 10 minut. Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, ale hodí se i knedlíky, těstoviny, rýže nebo bramborová kaše. Na talíři můžeme přidat navrch kolečka cibule.

Zveřejněno 7. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášek z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVML

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášek z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, kmín drcený, sůl, pepř mletý, vývar masový, jíška tmavá instantní, majoránka, cibule

Přidat fotografie receptu