Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Křehké svatomartinské rohlíčky z máslového těsta plníme ořechovou náplní s kapkou rumu. Po upečení je potíráme máslem, díky čemuž zůstanou měkké a voňavé. Skvěle se hodí ke kávě i jako tradiční svatomartinská sladkost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min chlazení těsta 1 hodinu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, chlazení těsta 1 hodinu)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, smetany, cukru, žloutků a soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu v lednici odležet. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Vlašské ořechy promícháme s cukrem, bílky, smetanou a rumem. Náplň má být hustější, ale dobře roztíratelná. Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 dílů. Každý díl vyválíme do kruhu a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Na širší stranu dáme lžíci náplně a stočíme do rohlíčku. Krok 4: Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–15 minut, dokud spodní strana lehce nezlátne. Krok 5: Ještě horké rohlíčky potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Necháme krátce vsáknout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

TIP: Svatomartinské menu v otázkách a odpovědích

Zveřejněno 26. 11. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jDK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, smetana ke šlehání, cukr moučkový, žloutek, sůl, ořechy vlašské, cukr krupice, bílek, smetana ke šlehání, rum, máslo, rum, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu