Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl z pivního těsta

Jablečný štrůdl je klasika. Tentokrát je připraven z pivního těsta. Pivo zajistí, že těsto bude křehké a vláčné a po upečení krásně křupavé. Samozřejmostí je vynikající jablečná náplň ochucená vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme, oloupeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme na plátky. Podle chuti přidáme nastrouhané piškoty, cukry, skořici, rozinky, na malé kousky nakrájené ořechy a promícháme. Podle potřeby dosladíme. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Z mouky, tuku, piva a špetky soli připravíme těsto.
Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, které na vále vyválíme na tenko. Krok 4: Na okraj každého plátu těsta rozdělíme polovinu ochucených jablek a srolujeme do štrúdlu. Krok 5: Pečeme v troubě na 180 °C dorůžova. Hotový štrúdl pocukrujeme moučkovým cukrem.

TIP: 20 nejlepších receptů na záviny

Zveřejněno 22. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečný štrúdl z pivního těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RD7v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečný štrúdl z pivního těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RD7v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, sůl, pivo světlé, jablko, piškoty dětské, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, cukr krystal, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu