Taky pivní štrúdl

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

500 g hladké mouky (nebo polohrubé mouky)
250 ml jakéhokoliv piva
250 g ztuženého tuku (používáme Omega)
špetka soli
1 lžíce octa
jablka (švestky a jiné ovoce třešně, meruňky, blumy apod)
osmaženou strouhanku (nebo drobenku)
rozinky
vlašské ořechy
vanilka
skořice
cukr
tvaroh atd.
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny odležet.

  2. Pak rozdělíme na dvě části. Z každé části uděláme jednu nohu tak, že vždy tradičně rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a nandáme jablka (strouhaná nebo krájená). Můžeme dát rozinky a drcené ořechy. Navrch můžeme dát i jiné ovoce, třeba půlky švestek. Ale jde i jiné.

  3. Podle ovoce osladíme a posypeme skořicí. Zase posypeme strouhankou a štrúdl přehrneme. U nás se netočí, protože máme dost rádi hodně náplně.

  4. Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C a peče se asi 25 minut (záleží na troubě, velikosti štrúdlu, náplni apod.). Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme. My před pečením nenatíráme vajíčkem, ale můžete.

Poznámka

Většinou pečeme 2 nohy a druhou půlku (tedy na další 2 nohy) v mikrotenu na max týden můžeme dát do chladničky. Chceme-li na delší dobu, dá se do mrazáku, ale pozor při rozmrazování. NEdávat na topení- těsto by zřídlo. Těsto lze použít i na takzvaný "SLANÝ ŠTRÚDL" Taky je dobrý. Do štrúdlu se dá dát všelico-podle fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Taky pivní štrúdl

  • rebeka rebeka

    tento štrůdlík jsem dělávala podle nějakého jiného receptu, dnes jsem, milý Vašku, zkusila podle tvého..a byl skvělý:yes::yes::yes::yes: ten ocet tam má smysl..krásně vláčné a lístkující těsto..super:yes::yes: už budu dělat toto:-);-)
    přidávám ti bodík a obrázky:-K:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jiný než pivní nepeču, je fakt dobrý. :yes: Dovolila jsem si přidat fotky. ;-):-p Posílám Ti 5. bodík

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Teďka právě jsme ho dodělali a je v troubě. (2 nohy a na 2 ještě v lednici). Jablek kvanta po včerejším krouhýní do sklenic na zavaření na PAK.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Ten znám a je dobrý.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pivni strudl pivní štrůdl s máslem strudl pivní štrůdl recept recept na pivní štrůdl hrníčkový pivní štrůdl štrůdl z piva rychlý štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl pivní štrůdl na slano pivní štrůdl slaný strudl pivní bramborové placky na tálu jablkový štrůdl z pivního těsta štrudl ze dvou placek recepty - jablkový štrůdl kuchařka.strudl.cz slany pivni strudl hrnickovi slany pivni strudl pivní slaný štrůdl

Zapomněl/a jsem heslo