Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne à la Garfield

Lasagne - nejen Garfieldův oblíbený pokrm. Známé těstoviny v sobě spojují chuť pasty, mletého masa s rajčaty a lahodného bešamelu se špetkou muškátového oříšku. Pomyslnou korunu jim dodává propečená vrstva sýra na povrchu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ja106b

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 837 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny123,20 g
Tuky46,09 g
Vláknina12,94 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy59,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a přidáme i část česneku. Zbytek přidáme do směsi na konci vaření. Krok 2: Přihodíme mleté maso a necháme zatáhnout. Krok 3: Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu. Opečeme a vmícháme rajčata. Na mírném ohni necháme probublávat asi 10 minut, poté vypneme. Krok 4: Mezitím uděláme bešamel. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, pořádně rozmícháme a zalijeme mlékem. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Krok 5: Necháme chvíli vychladnout a vmícháme do něj část nastrouhaného sýra. Troubu zatím předehřejeme na 190 °C. Krok 6: Do zapékací mísy dáme dospod trochu bešamelu, na něj položíme první vrstvu těstoviny, poté masovou omáčku, bešamel, lasagne a poslední vrstvou je opět omáčka a bešamel. Krok 7: Pečeme zpočátku přikryté alobalem na 190 °C přibližně 20-25 minut. Poté odkryjeme a dopékáme do zlatova, dokud není sýrová krusta.

TIP: Desatero rad na téma lasagne

Zveřejněno 13. 7. 2019

Poznámka autorky ja106b

Recept mám z asi 20 let starého zdroje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lasagne à la Garfield

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z16g

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lasagne à la Garfield

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z16g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Garfield — kvůli té jeho oranžové barvě, nebo kvůli tomu, jaké maso se v tom používá. 😁

jarmilie_obecna_bozidara: Garfield, protože to je jeho oblíbené jídlo :) S použitým masem to určitě nemá nic společného :)

Aby niekto varil podľa tohoto receptu, bolo by dobré recept trochu viac rozpísať. Koľko mäsa, lasaní aj ostatných surovín...koľko vrstiev cestovín pred zapekaním atď. začiatočník si ťažko poradí. Ďakujem.

magdalenka: Už to autorka opravila. :-K

Tématické fráze:
lasagne recept

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, olej, zelí, rajče drcené, sůl, pepř mletý, těstoviny lasagne, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, sýr nastrouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu