Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka s jikrami

Snadná rybí polévka ze zbylých kousků ryb vás v sychravém počasí krásně zahřeje. Na přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin a trochu času, ale určitě nepodceňte restování zeleniny na másle. Dodá polévce skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu i cibuli oloupeme a umyjeme. Krok 2: Rybí maso a cibuli povaříme 15 minut ve slané vodě doměkka a scedíme. Maso odložíme bokem. Cibuli vyhodíme. Krok 3: Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a osmahneme 5 minut na másle. Zalijeme 1200 ml vývaru z rybího masa a povaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny. Přidáme nakrájené jikry, hrášek a povaříme 5 minut. Krok 4: Nakonec vložíme do polévky kousky rybího masa a nasekanou petrželku. Krátce prohřejeme a podáváme.

TIP: Oblíbené recepty na polévky, které vás zahřejí

Zveřejněno 14. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rybí polévka s jikrami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpY1q

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rybí polévka s jikrami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpY1q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, voda, zelenina kořenová, cibule, máslo, hrášek mražený, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu