Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh se salátem po bořecku

Součástí vyváženého jídelníčku by měly být ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek a tuků. Nejlépe chutnají ty čerstvé. Pstruh po bořecku příjemně voní po koření a citrusech. Perfektně jej doplní lehký zeleninový salátek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200°. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo nakrájíme na plátky. Krok 2: Pstruha osolíme, opepříme zvenku i zevnitř a nahoře uděláme ze 4-6 zářezů. Krok 3: Dovnitř pstruha vložíme citron a pomeranč a plátek másla. Plátky másla vložíme i do zářezů. Pstruha okmínujeme a posypeme sušeným tymiánem. Krok 4: Na pekáček navrstvíme cibuli a na ni položíme pstruha. Rybu pokapeme olejem, přidáme vodu a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 20 minut. Krok 5: Dále připravíme zeleninový salát. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 6: Zeleninu vložíme od mísy, osolíme, opepříme, přidáme jogurt a promícháme. Krok 7: Hotového pstruha přelijeme výpekem a podáváme se salátem a kouskem oblíbeného pečiva.

TIP: 15 receptů na téma pstruh

Zveřejněno 24. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pstruh se salátem po bořecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BDO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pstruh se salátem po bořecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BDO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, máslo, pomeranče, citron, cibule, olej, voda, sůl, pepř mletý, tymián, kmín celý, salát ledový, okurka čerstvá, pórek, rajče cherry, jogurt bílý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu