Pstruh se salátem po bořecku
Součástí vyváženého jídelníčku by měly být ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek a tuků. Nejlépe chutnají ty čerstvé. Pstruh po bořecku příjemně voní po koření a citrusech. Perfektně jej doplní lehký zeleninový salátek.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200°. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo nakrájíme na plátky.
Krok 2: Pstruha osolíme, opepříme zvenku i zevnitř a nahoře uděláme ze 4-6 zářezů.
Krok 3: Dovnitř pstruha vložíme citron a pomeranč a plátek másla. Plátky másla vložíme i do zářezů. Pstruha okmínujeme a posypeme sušeným tymiánem.
Krok 4: Na pekáček navrstvíme cibuli a na ni položíme pstruha. Rybu pokapeme olejem, přidáme vodu a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 20 minut.
Krok 5: Dále připravíme zeleninový salát. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
Krok 6: Zeleninu vložíme od mísy, osolíme, opepříme, přidáme jogurt a promícháme.
Krok 7: Hotového pstruha přelijeme výpekem a podáváme se salátem a kouskem oblíbeného pečiva.
Zveřejněno 24. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh se salátem po bořecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8BDO
Moje poznámka
Pstruh se salátem po bořecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8BDO
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 25 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 29 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Suroviny:
pstruh,
máslo,
pomeranče,
citron,
cibule,
olej,
voda,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
kmín celý,
salát ledový,
okurka čerstvá,
pórek,
rajče cherry,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)