Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh se salátem po bořecku

Součástí vyváženého jídelníčku by měly být ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek a tuků. Nejlépe chutnají ty čerstvé. Pstruh po bořecku příjemně voní po koření a citrusech. Perfektně jej doplní lehký zeleninový salátek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200°. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo nakrájíme na plátky. Krok 2: Pstruha osolíme, opepříme zvenku i zevnitř a nahoře uděláme ze 4-6 zářezů. Krok 3: Dovnitř pstruha vložíme citron a pomeranč a plátek másla. Plátky másla vložíme i do zářezů. Pstruha okmínujeme a posypeme sušeným tymiánem. Krok 4: Na pekáček navrstvíme cibuli a na ni položíme pstruha. Rybu pokapeme olejem, přidáme vodu a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 20 minut. Krok 5: Dále připravíme zeleninový salát. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 6: Zeleninu vložíme od mísy, osolíme, opepříme, přidáme jogurt a promícháme. Krok 7: Hotového pstruha přelijeme výpekem a podáváme se salátem a kouskem oblíbeného pečiva.

TIP: 15 receptů na téma pstruh

Zveřejněno 24. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BDO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BDO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, máslo, pomeranče, citron, cibule, olej, voda, sůl, pepř mletý, tymián, kmín celý, salát ledový, okurka čerstvá, pórek, rajče cherry, jogurt bílý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu