Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem s brokolicí

Těstoviny, maso, omáčka a spousta sýru, to je klasika, která zachrání i ten největší hlad. Uvařené těstoviny vmícháme do omáčky z goudy a mozzarelly, které doplní lahodná smetana a brokolice. O dávku bílkovin se postará kuřecí maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Po uvaření je scedíme. Krok 2: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme je vařit v osolené vodě. Vaříme do polozměknutí. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Krok 3: Kuřecí masa nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Maso osolíme a opepříme, můžeme okořenit dle chuti směsí na kuřecí maso. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme kousky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Krok 5: Do pánve přidáme kousek másla a orestujeme cibuli dozlatova, zalijeme smetanou a vložíme nastrouhaný sýr (trochu si necháme na později) a na kousky nakrájenou mozzarellu. Necháme rozpustit. Přidáme tymián a oregano, chilli. Krok 6: Těstoviny a maso přidáme do pánve, brokolici ještě můžeme lehce rozmačkat a vložíme také do pánve. Vše promícháme aby se chutě spojili. Můžeme ještě ohřát. Krok 7: Naservírujeme na talíř a posypeme sýrem (nastrouhanou goudou).

TIP: Co dobrého uvařit z brokolice

Zveřejněno 11. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5JY4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5JY4

Marie

Suroviny:
těstoviny, maso kuřecí, brokolice, smetana ke šlehání, sýr mozzarella, sýr gouda, koření oregáno, tymián, cibule, koření na kuře, olej, máslo, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu