Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z červené řepy se sýrovými krekry (s pórkem a celerem)

Hustá a jemná krémová polévka z červené řepy, pórku a řapíkatého celeru je skvělá nejen pro zimní dny. S kopečkem zakysané smetany povznese i obyčejnou večeři na slavnostní událost. Obzvlášť, když ji doplníme sýrovými krekry ze starších rohlíků.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Řepu, pórek a celer očistíme nebo oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 200 °C. Krok 3: Na troše rozehřátého oleje necháme zesklovatět cibuli. Přidáme řepu, pórek, celer a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Poté přidáme brambory, Vegetu, zalijeme vodou a vaříme do změknutí asi 15-20 minut. Krok 5: Mezitím nakrájíme rohlíky na kolečka. Kolečka potřeme máslem, poklademe strouhaným sýrem a rozložíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7-10 minut dokřupava. Krok 6: Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 7: Polévku podáváme ozdobenou kopečkem zakysané smetany a syrovými krekry.

TIP: Krémové polévky z kořenové zeleniny

Zveřejněno 15. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8DR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8DR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
řepa červená, pórek, celer řapíkatý, brambory, cibule, vegeta, sůl, pepř mletý, olej, smetana zakysaná, rohlík, sýr niva, sýr mozzarella strouhaná, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]