Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže a vodní špenát podle Khanha Taa

Rýže a vodní špenát byly původně tradičním vietnamským jídlem chudých. Voňavou jasmínovou rýži uvaříme velmi snadno v rýžovaru a podáváme ji spolu s restovaným vodním špenátem, ochuceným česnekem, rybí omáčkou a bůčkovými škvarečky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži vsypeme do nádoby rýžovaru a několikrát ji promyjeme pod tekoucí studenou vodou. Proplachujeme až do té doby, dokud není voda téměř čistá. Pak k rýži přilijeme dostatečné množství vody a dáme ji vařit do rýžovaru na 20–25 minut. Nesolíme. Krok 2: Z tučné části bůčku od vysokých žeber nakrájíme malé kostičky a z nich v kastrůlku na mírném ohni vyškvaříme škvarky. Hotové škvarky scedíme a sádlo z nich použijeme na restování vodního špenátu. Krok 3: Svazek vodního špenátu překrojíme napůl. Krok 4: Nadrtíme 4 stroužky česneku a nakrájíme je nadrobno. Krok 5: Ve woku rozpálíme sádlo ze škvarků, na něm orestujeme česnek a prohřejeme škvarky. Krok 6: Přidáme stonky vodního špenátu, které se dělají déle než listová část, a chvíli restujeme. Pak k nim vložíme listy vodního špenátu a už jen zlehka promícháme a prohřejeme. Krok 7: Dochutíme rybí omáčkou, zakápneme limetovou šťávou a dobře promícháme. Krok 8: Špenát na talíři ozdobíme škvarky a zasypeme smaženou šalotkou. Podáváme s rýží.

TIP: 11 nejpoužívanějších surovin asijské kuchyně

Zveřejněno 25. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rýže a vodní špenát podle Khanha Taa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERQvl

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz