Řecké spanakorizo-špenát s rýží

marcik Kuchařka: marcik

Doba přípravy: asi 30 minut plný hrnec jídla (pro 6 lidí určitě) Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
2 hrnky rýže (asi 500 g)
1 cibule (na drobno nakrájená)
1 kapie (nemusí být)
1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku)
kopr
sůl
pepř
olej
voda nebo vývar na zalití (teplé)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč. džus.

  2. Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru.

  3. Hned jak začne kochlat, tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme, až rýže změkne. Nakonec solím a pepřím.

  4. Kopr dávám pět minut, než stáhnu z plotny jídlo. Podáváme s fetou. Já přidávám i volská oka.

Poznámka

Toto jídlo se vaří po celém Řecku, jen někde nedávají rajč. džus, ale dávají citron, aby to bylo kyselé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Řecké spanakorizo-špenát s rýží

Tématické fráze: špenát s rýží špenát rýže rýže špenát spařený špenát špenát a rýže recka ryze se spenatem recepty rýže špenát spaření špenátu řecký špenát špenát s rýží recept špenát s s rýží špenátová rýže rýže a špenát recky zapeceny spenat špenát s rýží s nivou ryze se spenatem na recky zpusob jídlo špenát rýže špenát čerstvý recept s rýží jak sparit spenat čerstvý špenát s rýží

Zapomněl/a jsem heslo