Řecké spanakorizo-špenát s rýží

Zeleninová jídla Doba přípravy: asi 30 minut 5 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: asi 30 minut 5 názorů

Suroviny plný hrnec jídla (pro 6 lidí určitě)

1 kg spařeného špenátu nebo mraženého
2 hrnky rýže (asi 500 g)
1 cibule (na drobno nakrájená)
1 kapie (nemusí být)
1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku)
kopr
sůl
pepř
olej
voda nebo vývar na zalití (teplé)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč. džus.

  2. Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru.

  3. Hned jak začne kochlat, tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme, až rýže změkne. Nakonec solím a pepřím.

  4. Kopr dávám pět minut, než stáhnu z plotny jídlo. Podáváme s fetou. Já přidávám i volská oka.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo se vaří po celém Řecku, jen někde nedávají rajč. džus, ale dávají citron, aby to bylo kyselé.

Komentáře k receptu Řecké spanakorizo-špenát s rýží

Tématické fráze: špenát s rýží špenát rýže rýže špenát spařený špenát recka ryze se spenatem špenát a rýže recepty rýže špenát spaření špenátu řecký špenát recept na rýži se špenatem špenát s rýží recept špenát s s rýží špenátová rýže rýže a špenát spanakoriso top recepty špenát rýže recky zapeceny spenat špenát s rýží s nivou ryze se spenatem na recky zpusob jídlo špenát rýže