Cukety s vodními kaštany

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

4 PL vývaru (použila jsem trochu vody a bezglutamátového bujonu)
1 PL sójové omáčky
1 KL škrobové moučky
1 KL třtinového cukru
na špičku nože červené rozdrcené feferonky nebo feferonového krému
sušený česnek
2 menší cukety (asi 500 g)
l červená cibule
150-200 g vodních kaštanů z konzervy (nakrájených na plátky)
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar, sójovou omáčku, škrobovou moučku, cukr, česnek, trošku oleje a drcenou feferonku dobře promícháme v misce a dáme stranou.

  2. Cuketu opereme, osušíme a nakrájíme na menší hranolky.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vodní kaštany z konzervy necháme dobře okapat na cedníku.

  4. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme při vyšší teplotě olej, dáme do něj nakrájenou cibuli a cuketu a za stálého míchání ji asi 3 minuty prudce smažíme, až je pěkně křupavá. Pak přidáme vodní kaštany nakrájené na plátky a vše za stálého míchání podusíme 2-3 minuty.

  5. Za stálého míchání přilijeme připravenou omáčku, necháme přejít varem a podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme - třeba s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cukety s vodními kaštany

  • badak badak

    Vypadá dobře a jistě i dobře chutná. Dal bych čerstvý česnek místo sušeného, ale to je na každém... Přidávám do svého archivu a posílám dík i bodík! :-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Vodní kaštany sice neznám, ale za cuketu bych život dala, ráda bych ochutnala:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Lákavý receptík;-)Moc hezky jsi to připravila:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Zase ty kastany..docela me laka je ochutnat..s cuketkami vypadaji dobre..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Syrove tez dobre, krupave, nasladle, stavnate,chut do orisku, ale jina. Ja osobne jsem z konzervy neochutnala. Ovsem verim, ze dobre budou. Syrove se davaji do salatu slanych i sladkych. Kraji se takovym rezatkem typu na lanyze. Hezky recept, takovy odlehcujici.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: aj mne...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To by mi chutnalo :-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    jsou úžasné, křehké, křoupavé - fakt mi připadají jak velké makadamové ořechy. při troše googlování se dají sehnat docela levně:-))

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Musela jsem se podívat, co to jsou vodní kaštany, ještě jsem tento název nikdy neslyšela, pro ty co to taky neví přikládám odkaz;-);-);-);-);-)jinak velmi zajímavý a jistě mňamozní receptík:-p:-p:-p:-p:-phttp://www.toppotraviny.cz/asia-ruzne/wasserkastan...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    V životě jsem neochutnala vodní kaštany, vím, že se používají hodně v asijské kuchyni a ta mi chutná:-D, takže to bude určitě dobré;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vodnikastany kaštany v konzervě kaštany konzerva kastany nuz co s kaštany co s kaštany recept co je v kaštanech vodní kačtan

Zapomněl/a jsem heslo