Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s čokoládou a ořechy podle Laďky Něrgešové

Bábovka podle Laďky Něrgešové je plná křupavých ořechů a lahodné čokolády. Díky přidanému kakau má bábovka na řezu efektní mozaiku ze světlého a tmavého těsta. Příprava této bábovky je navíc tak snadná, že ji hravě zvládne i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marianna.Va

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ořechy a čokoládu nasekáme na menší kousky. Krok 3: Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a nakonec i smetanu. Krok 4: Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Do máslové hmoty zapracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Krok 6: Do bábovkové formy navrstvíme 1/3 těsta a posypeme ji polovinou ořechů. Přidáme další 1/3 těsta a posypeme ji zbylými ořechy a čokoládou. Krok 7: Zbylé těsto smícháme s kakaem a navrstvíme do bábovkové formy. Povrch uhladíme, s formou lehce klepneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky, a bábovku vložíme do vyhřáté trouby. Krok 8: Pečeme zhruba 50-60 minut při 170 °C. Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout, vyklopíme z formy a pocukrujeme.

TIP: Co dělat, když nejde bábovka vyklopit

Zveřejněno 26. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYV91

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYV91

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, vejce, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, ořechy vlašské, čokoláda hořká, kakao, olej, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu