Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné sušenky II.

Ovesné sušenky patří mezi rychlé a zdravější mlsání, které zvládne opravdu každý. V téhle verzi najdete navíc mleté ořechy a slunečnicová i sezamová semínka. Skvěle se hodí ke kávě, na svačinu nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 042 kJ /
5 268 kcal
Bílkoviny94,84 g
Tuky266,10 g
Vláknina49,00 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy598,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. Krok 3: V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké suroviny a dobře promícháme. Krok 4: Lžičkou klademe malé hromádky směsi na připravený plech. Necháváme mezi nimi dost místa, protože se při pečení roztečou na tenké placičky. Krok 5: Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi 10 minut dozlatova (hlídáme, aby se nepřipálily).

Zveřejněno 29. 10. 2014

Poznámka autorky Navrmi

Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ovesné sušenky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8XR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ovesné sušenky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8XR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nedrželo mi to po hromadě a přidávala jsem máslo

Rut.Ha: Dobrý den, u ovesných sušenek hodně záleží na konzistenci těsta. Pokud jsou vločky hrubší nebo těsto méně spojené, může se stát, že hůř drží pohromadě a je potřeba přidat trochu másla nebo kapku tekutiny. Každá značka vloček saje jinak. Pomáhá také nechat těsto pár minut odpočinout, aby vločky nasákly, a pak ho ještě jednou krátce propracovat — většinou se tím směs krásně spojí.

Recept výborný,já vločky namáčím v mléce přes noc,jsou po upečení chutnější,přidávám do těsta ořechovou nebo mandlovou příchut a vše co by mi chutnalo,i nalámanou čokoládu na vaření.Dýnička:yes::-p:-*

Trochu mi to nechtělo držet pohromadě, tak jsem přidala vejce a výborný, už je skoro vše snězeno:-D

Tento recept znám pod názvem Australské placičky a pro obměnu jsem do těsta dala kandované ovoce, kokos, nebo čokoládu:-p Jsou moc dobré.:yes:

Tématické fráze:
ovesné sušenky, ovesne susenky recept, recept na ovesné sušenky, australské sušenky, recept ovesné sušenky, ovesne susenky pro deti, sušenky z ovesné mouky, ovesné sušenky bez mouky, sušenky z ovesných vloček a kokosu, australské sušenky recept, sušenky z ovesných vloček s medem, sušenky z ovesných vloček a špaldové mouky, ovesné sušenky ze špaldové mouky, susenky recept, domaci sušenky z ovesných vloček, ovesné vločky bez mouky, sušenky z ovesných vloček bez mouky, ovesné sušenky recept se ze špaldové mouky, recepty ovesné sušenky, australske ovesne susenky

Suroviny:
vločky ovesné, mouka hladká, cukr třtinový, ořechy vlašské, semínka sezamová, semínka slunečnicová, máslo, med, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]