Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny orzo se žampiony a baby špenátem

Krémové těstoviny orzo se žampiony a baby špenátem připravíte na jedné pánvi během chvilky. Jednoduchý bezmasý oběd nebo lehká večeře doplněná máslem a parmezánem potěší milovníky rychlé italské kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Krok 2: Žampiony očistíme a podle velikosti překrojíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme žampiony a cibulku a restujeme, dokud nezměknou. Krok 4: Vmícháme baby špenát a necháme ho jen zavadnout. Už nevaříme. Krok 5: Přidáme uvařené a scezené těstoviny a lžíci másla. Promícháme, aby se máslo rozpustilo a vše se spojilo. Krok 6: Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Krok 7: Na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem.

TIP: Desatero na téma těstoviny

Zveřejněno 13. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJ4R

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJ4R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept byl upraven moderátorkou ve smyslu, že nejdříve uvaříme těstoviny (bod 1.) Rozhodně to nedoporučuji, (v původní verzi to tak není). Je rozhodně lepší připravit nejdříve směs a uvařit těstoviny tak, aby se mohly ihned po uvaření do ní přidat. Tak se to dělá - mělo by se dělat, u všech těstovinových receptů. Omlouvám se, že to sem píši, nechci dělat nepříjemnosti, ale u receptu je mé jméno a rozhodně s nynějším vyzněním - uvařit nejdřív těstoviny a teprve potom začít zpracovávat další suroviny, nemohu souhlasit….

Suroviny:
těstoviny orzo, žampióny, špenát baby, cibulka jarní, parmazán, olej olivový, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]