Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané kynuté koláče

Slané kynuté koláče s pórkem, šunkou a sýrem jsou skvělou volbou na rodinné oslavy, sváteční stůl i vydatnější svačinu. Nadýchané těsto se plní krémovou náplní a peče dozlatova v troubě. Díky druhému kynutí jsou krásně měkké a vláčné.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí těsta

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme žloutky, olej a postupně přiléváme vlažné mléko. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Krok 2: Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Krok 3: Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Na másle jej krátce podusíme a necháme vychladnout. Krok 4: V míse smícháme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, nakrájenou vysočinu a vejce. Přidáme vychladlý pórek. Osolíme a opepříme podle chuti. Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly a vytvarujeme kuličky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 10–15 minut kynout. Krok 6: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 7: Do každé kuličky vytvoříme důlek. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a do středu rozdělíme náplň. Posypeme nakrájenou šunkou a strouhaným sýrem. Krok 8: Koláče pečeme přibližně 20 minut dozlatova.

TIP: Jak potírat koláčky vajíčkem

Zveřejněno 24. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slané kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xKX2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slané kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xKX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, droždí sušené, olej, mléko, cukr, sůl, pomazánkové máslo, smetana zakysaná, pórek, máslo, salám vysočina, žloutek, sůl, pepř mletý, šunka, sýr nastrouhaný, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]