Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Jednoduché těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou sázkou na jistotu, když chcete rychlé a voňavé jídlo. Jemná mozzarella, česnek a čerstvé bylinky dodají pokrmu středomořský nádech a malé kuličky mozzarelly na závěr vytvoří nejen krásnou ozdobu, ale i lahodně krémovou tečku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Část vody z uvařených těstovin odložíme stranou, později ji použijeme do omáčky. Krok 2: Česnek oloupeme a prolisujeme. Na rozpáleném oleji necháme krátce orestovat. Přidáme nakrájená rajčata a chvíli restujeme. Krok 3: Do pánve přidáme rajčatový protlak a 5 minut zarestujeme. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme. Krok 4: Přidáme 1 naběračku vody z těstovin, smetanu a necháme pár minut povařit. Krok 5: Do omáčky přisypeme strouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky. Promícháme a necháme sýr rozpustit. Poté už jen vmícháme uvařené těstoviny. Krok 6: Podáváme ozdobené mozzarella kuličkami a čerstvými bylinkami.

TIP: Jak udělat barevné domácí těstoviny - tipy a rady

Zveřejněno 11. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73JvO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73JvO

Marie

Komentáře (1)

Suroviny:
těstoviny, rajče, česnek, protlak rajčatový, smetana na vaření, voda, olej olivový, sýr mozzarella strouhaná, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý, sýr mozzarella

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]