Brambory s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

cathleen Kuchařka: cathleen

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

700 g brambor
200 g rajčatové omáčky (sugo, drcená rajčata apod.)
3-4 lžíce oleje
necelých 100 ml vody
menší cibule
100-150 g mozzarelly
oregano
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.

  2. V širším kastrolu na oleji lehce osmahneme tenké měsíčky cibule, přidáme rajčatovou omáčku, osolíme a provaříme asi 6 minut.

  3. Poté do omáčky naskládáme plátky brambor, posypeme oregánem, zalijeme vodou, zakryjeme poklicí a vaříme do změknutí brambor.

  4. Těsně před koncem posypeme kostičkami mozzarelly a necháme ji roztéct.

Poznámka

Inspirace na www.blog.giallozafferano.it

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 484 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Tématické fráze: mozzarella recepty zapečené brambory s rajčatovou omáčkou zapečená rajčata s bramborem mozzarelu bramborové rajcata brambory s rajcatovou brambory s mozzarelou

Zapomněl/a jsem heslo