Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový salát s dipem z jogurtu a bazalkového pesta

Salát z křupavého květáku, svěží okurky, pikantních ředkviček a jemně štiplavé cibule přináší dokonalou kombinaci chutí i barev. Vše doplňuje lehký dip z jogurtu a bazalkového pesta, který salátu dodá krémovou strukturu a bylinkovou vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na jednotlivé růžičky, mrkev nakrájíme na slabá kolečka a povaříme v osolené vodě 2–3 minuty (zelenina musí zůstat křupavá). Uvařenou zeleninu dáme ihned zchladit do studené vody. Krok 2: Rajčátka a ředkvičky nakrájíme na slabé plátky. Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny, poté překrajujeme na tenké plátky. Krok 3: Cibuli překrojíme na polovinu a poté nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu důkladně promícháme ve velké míse. Krok 4: Na dip smícháme jogurt s bazalkovým pestem, dle chuti osolíme a opepříme. Krok 5: Salát podáváme promíchaný společně s dipem nebo odděleně tak, aby si jej každý do své porce mohl zamíchat podle chuti. Jako přílohu podáváme opečený nebo čerstvý kousek oblíbeného pečiva.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 12. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xKEJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xKEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
květák, okurka salátová, rajče cherry, ředkvičky, mrkev, cibule červená, jogurt smetanový, pesto bazalkové, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]