Kuřecí s omáčkou z bazalkového pesta a rajčat

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 stehenní nebo prsní kuřecí řízky
2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
1 stroužek česneku
2-3 lžičky bazalkového pesta (mám domácí)
200 g krájených rajčat z konzervy
4 čerstvá menší rajčata
sůl
pepř
100 ml smetany krémové na vaření
K podávání:
1 lžíce strouhaného parmezánu
čerstvé lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Omáčku dělám k různým těstovinám, někdy s masem, jindy bez masa. Tentokrát jsem měla stehenní řízky od večera v marinádě, ale není to nutné. Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na oleji dozlatova.

  2. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a orestujeme. Dáme pozor, abychom česnek nespálili a přidáme půl plechovky krájených rajčat (druhou půlku dávám v zip-sáčku zmrazit). Promícháme, přidáme pesto a krátce cca 5 minut podusíme.

  3. Přidáme smetanu a na osminky nakrájená čerstvá rajčata, promícháme a už jen krátce necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme, ale většinou není potřeba, pesto dodá specifickou chuť. Podáváme k vařeným těstovinám, posypané parmezánem a lístky bazalky.

Komentáře k receptu Kuřecí s omáčkou z bazalkového pesta a rajčat

K receptu nejsou žádné komentáře.