Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepovaná vajíčka s vaječným likérem

Vyzkoušejte slepovaná vajíčka z jemného těsta, plněná luxusním krémem z vaječného likéru, bílé čokolády a mandlí. Tato kombinace se doslova rozplývá na jazyku a díky veselému zdobení se stane ozdobou každé sváteční tabule.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta, chladnutí tvarů a zdobení

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta, chladnutí tvarů a zdobení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, žloutků, změklé Hery a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout přes noc. Krok 2: Druhý den zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Připravíme plech s pečicím papírem. Krok 3: Odpočaté těsto vyválíme na plát. Formičkou vykrájíme vejce a naskládáme je na připravený plech. Krok 4: V předehřáté troubě pečeme při 170 °C asi 8-10 minut. Upečené tvary vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 5: Mezitím připravíme krém. Změklé máslo utřeme s vaječňákem. Čokoládu rozehřejeme a vmícháme spolu s mandlemi do krému. Krok 6: Připraveným krémem slepujeme upečené a vychladlé tvary. Krok 7: Nakonec můžeme povrch potřít obarvenou bílkovou polevou a libovolně dozdobit. Po zaschnutí polevy můžeme ihned podávat.

TIP: Jak udělat barevnou polevu

Zveřejněno 22. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2nQX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2nQX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, tuk hera, cukr moučkový, máslo, salko, čokoláda bílá, mandle mleté, zdobení, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]