Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotletky s pučálkou

Pučálka patří mezi tradiční pokrmy, na které jsme už málem zapomněli. V období Velikonoc je kombinace pučálky a jehněčího masa velice symbolická. Naklíčený hrách s opečenou cibulí servírujeme s jehněčími kotletami na másle a rozmarýnu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba klíčení hrachu

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba klíčení hrachu )

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pučálka: Hrách dáme do nádoby a zalijeme vodou do dvojnásobné výšky. Necháme jeden den namočený, druhý den vodu slijeme a hrách propláchneme. Další 2–3 dny pouze 1× denně hrách propláchneme, necháme okapat a sledujeme, jak rostou klíčky. Krok 2: Jehněčí hřebínek osolíme, opepříme a opečeme na oleji následovně: opékáme dohromady 10 minut, přičemž maso po minutě otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Krok 3: Poté vložíme do pánve máslo, přidáme rozmarýn a slaninu nakrájenou na kostičky. Hřebínek pak opékáme dalších 5 minut dohromady z obou stran a přeléváme výpekem. Krok 4: Maso dáme na teplý talíř, přikryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočívat. Kdo má rád maso více propečené, dopeče je v troubě. Poté je rozkrájíme na jednotlivé kotletky. Krok 5: Pokud je na pánvi hodně tuku, tak část odebereme a do zbytku dáme na 5 minut orestovat na proužky nakrájenou červenou cibuli a naklíčený hrách, který dle chuti osolíme a opepříme. Krok 6: Maso podáváme se směsí hrachu a cibule.

TIP: Zapomenuté recepty: pučálka neboli pálenec

Zveřejněno 28. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPAvR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPAvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, máslo, slanina, rozmarýn, sůl, pepř mletý, hrách, cibule červená, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]