Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Krkonošský závitek

Krkonošské závitky připravíme z plátků vepřového masa plněných zelím, paprikou a uzeným. Maso orestujeme, podusíme se zelím a zahustíme. Vznikne poctivé jídlo, které se skvěle hodí s knedlíkem nebo bramboráčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Uzenou krkovici nakrájíme na silnější proužky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky nakrájíme na proužky. Kysané zelí podle potřeby překrájíme na menší kousky. Krok 3: Na každý plátek masa rozprostřeme část zelí. Přidáme proužky papriky a kousek uzeného masa. Závitky pevně stočíme a zajistíme párátkem. Krok 4: Závitky obalíme v hladké mouce. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme sádlo a závitky ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhly. Poté je vyjmeme. Krok 6: Ve výpeku osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme zbytek zelí a paprik a krátce orestujeme. Krok 7: Na směs položíme plátky anglické slaniny a vrátíme závitky zpět. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme asi 400 ml vody. Krok 8: Přikryjeme a dusíme asi 30 minut doměkka. Krok 9: Ke konci zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme asi 10 minut provařit, aby omáčka zhoustla. Krok 10: Podáváme s knedlíkem nebo malými bramboráčky.

TIP: Výběr nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 2. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkonošský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPAZV

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkonošský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPAZV

Marie

Komentáře (1)

Suroviny:
kýta vepřová, krkovice uzená, slanina anglická, zelí kysané, cibule, sádlo, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, sůl, pepř mletý, kmín celý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]