Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prso v pomerančové omáčce

Vyzkoušejte kombinaci masa a ovoce, která je osvěžující a šťavnatá. Kuřecí prsa naložíme do výrazné marinády z pomerančové šťávy, dochucovacích omáček, zázvoru a medu. Po opečení pak z výpeku a marinády vznikne skvělá omáčka k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 40 min včetně doby marinování masa

190 min (150 min příprava + 40 min tepelná úprava, včetně doby marinování masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omáčku smícháme. Maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky. V uzavíratelné nádobě uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny. Krok 2: Maso vyjmeme z omáčky, necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso opečeme. Podlijeme ho vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 3: Hotové maso vyjmeme, necháme na teplém místě odpočinout. Marinádu slijeme do zbylého výpeku a povaříme. Na závěr zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody a krátce povaříme. Krok 4: Za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout a dále již nevaříme, aby omáčka nezřídla. Nakonec ji zjemníme kouskem másla.

TIP: K čemu a jak používat škrob

Zveřejněno 12. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxoED

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxoED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vypadá skvěle 🥰❤️

Eevous: Moc děkuji.

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, olej, máslo, pomeranče, omáčka sojová, ústřicová omáčka, med, zázvor čerstvý, česnek, sůl, pepř mletý, vývar drůbeží, máslo, škrob, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]