Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 639 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,44 g |
Tuky | 17,12 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 42,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová polévka s nakládanými okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkGz
Moje poznámka
Bramborová polévka s nakládanými okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkGz
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
rassolnik,
bramborová polévka,
polévka rassolnik,
rossolnik,
polevka z sterilizovanych okurek,
bramborová kaše s okurkou,
houbová omáčka s nakládanými houbami,
dia polévka recept,
rassolnik polévka recept,
polevka z nakladanych okurek,
houbová soljanka,
rossolnik recept,
polévka s nakládanými houbami,
recepty soljanka, rossolnik,
polevka rossolnik,
polévka na zácpu,
bramborová polévka s okurkem,
bramborová polévka s okurkou,
kulajda s nakládanými houbami,
polévka ze sterilovaných okurek
Suroviny:
brambory,
okurky sterilované,
mléko,
máslo,
vejce,
kmín celý,
vývar,
smetana zakysaná,
petrželka zelená
Komentáře (20)
(máte pravdu),houbové,ze svíčkové,ledvinek atd. Je to otázka
oblastí. Ale většinou jsou výborné.
Děkuji za bodíky a zkuste!!
On to v podstatě není můj nápad, vystřihla jsem si to z jakéhosi časopisu, ale tam se nezahušťovalo pomocí brambor, ale záklechtkou (mouka, voda). S bramborovým pyré mi to přišlo takové elegantnější a nemusí se tak dlouho vařit, takže brambory jsou akorát tak, jak je člověk chce.
Také mě napadlo, že člověk kolikrát neví, co se zbylou bramborovou kaší, ohřívaná není už tak dobrá. Tahle polévka by mohla být chutným řešením...
A fotky opět profi