Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

Handika Kuchařka: Handika

Doba přípravy: asi 40 minut 4 porce Polévky 20 názorů

Suroviny

1 vetsi cibule, nakrajena na jemno
olej
6 velkych bramboru, oloupanych a nakrajenych na kosticky
1/2 CL mleteho kminu
sul, pepr
2- 3 bobkove listy
4 kulicky noveho koreni
500 g cerstvych zampionu, oloupane a nakrajene
1 sklenka nakladanych malych zampionu ve sladkokyselem nalevu
trochu cerstveho kopru, nasekat
asi 300 ml slehacky
vegeta, koreni
4 vajíčka, varena
maslo a hladka mouka na jisku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trosce oleje orestujeme cibuli a kmin. Pridame brambory, bobkove listy, nove koreni a zalijeme vodou tak, aby brambory byly ponorene. Varime temer do zmeknuti.

  2. Vyndame bobkove listy,nove koreni a pridame oboji zampiony. Po chvilce vareni pridame slehacku. Jeste nechame na mirnem teple. Pridame kopr. Mezitim pripravime z masla a mouky jisku. Kdyz je hotova, opatre nalevame do polevky a stale michame. Polevku varime do zhoustnuti.

  3. Ochutname a dochutime soli, peprem a vegetou.

  4. Servirujeme s varenym rozpulenym vajickem.

Poznámka

Ja jsem do polevky nedavala ocet, ale nalila jsem tam ten nalev z hub a bylo to skvele.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 912 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

  • magdalenka magdalenka

    Handika: Nemám dôvod žiarliť a za nejaké pekáče nebudem podvádzať.

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    magdalenka: Nechutne pro vas nebo jste ziarliva baba.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Okrem 5-6 súťažiacich pobavili všetci. Chce sa mi citovať V. Postráneckého z Černých baronov...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Simona Skolakova: snad se admini z toho poučili...snad...obzvlášť první dvě místa mě pobavila....:-//
    Holky moderátorský dělaly co mohly - v adventním čase fakt prima povyražení;-( , ale pokud někdo přidává fotky chytře...

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    magdalenka: že? Jak může mít někdo radost z výhry, kterou získal podvodem:no:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ale potom tá radosť z pekáčov...:-D Nechutné.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No já si myslím,že tentokráte byla vyhlášená soutěž,ale jinak a myslím,že to nebylo fééér;-)já bych brala kdyby to bylo jako kdysi uvařit a přidat fotku tam kde u receptů není,ale dávat fotku k receptům kde už fotečka je,tak to bylo zavádějící,neb spoustu lidiček má spoustu foteček a nic nevaří a jen přidají fotku pokrmu i když kolikrát neodpovídala,hned jsem moderátorky litovala,snažily se celou dobu soutěže,a fotky které se jim nezdály tak mazaly,ale byla to práce nezávidění hodná,dělaly to proto,aby to bylo fér,přimlouvala bych se za to,aby příště byla nastavená jiná pravidla, toto nebylo fér;-(:-(:no:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Ani se nechoď dívat ! Nějaké divné je to ! Registrace 11. měsíc a do 16.12. vymalováno:-D:-D:-D Já sice nijak nesoutěžila, nejsem ten tip, ale kvůli holkám, které tady přidávají spousty dobrých receptů, mě to dost naštvalo. :yes::-//:-//:-//

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: jojo....skoro žádné recepty a fotek jak naseto....:no:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • Eja57 Eja57

    hosta: já jsem asi slepá...kde jsou výsledky soutěže?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jak se ty fotky z databáze, vzdáleně připomínající soutěžní recept, hodily, že? Dočkáme se dalších padesátipěti přibližně podobných receptů, jako byly ty, u kterých už byly fotky v rámci "soutěžení" přidávány? Vypadalo to sice nejdříve jako nedorozumění, ale asi to byl záměr...:no: Gratuluji k ocenění, které tak bylo vyhodoceno i díky této fotce.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Handika:
    Tutez fotografii jste ale pridala behem souteze i zde https://www.toprecepty.cz/recept/23125-babiccina-r...
    Opet jine suroviny a postup zcela odlisny, ze :-?

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    maris: Jeste jednou moc dekuji.Ja jsem tady nova,ziju v Australii.Mejte se mochezky.

    Odpovědět

  • maris maris

    Handika: nemáš za co, to je samozřejmé;-):-)

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo