Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 269 kJ / 3 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,46 g |
Tuky | 106,44 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 465,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve 100 ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru.
Krok 3: Zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme, mělo by být pružné a hladké.
Krok 4: Z vykynutého těsta odkrajujeme 50 g kousky, vyválíme na délku cca 23 cm a uděláme klasický uzel. Na jednom konci vytvoříme hlavičku a na druhém konci ocas. Zobáček je vykrojený z rozinky.
Krok 5: Holuby potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, necháme chvíli kynout a pečeme cca 15 minut při 230°C.
Zveřejněno 21. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečení holubi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEk4
Moje poznámka
Pečení holubi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEk4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 9 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečení holubi,
pečený holub,
holub recept,
nadívaný holub,
pečeny holub recept,
holub recepty,
pečení holuby,
recept na holuby,
nadívaní holubi,
recepty na holuby,
recept na holuba,
holuby recept,
recepty holub,
recept holub,
holubi recepty,
pečené holuby,
recepty z holuba,
holubi recept,
recept na pečené holuby,
recepty z holubu
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
mléko,
žloutek
Komentáře (18)
uplne se to hodí na velikonocní pecení