Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60 minut, možná trochu víc :-) 41 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60 minut, možná trochu víc :-) 41 názorů

Suroviny 4 porce

Na steaky:
600 g krůtího masa ( vykostěné stehno )
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
mletá sladká červená paprika ( 4 špetky )
1 vejce
3 lžíce strouhanky
50 g mandlových lupínků
4 lžíce oleje
Na omáčku:
250 ml 33% smetany
3 lžíce kaparů
Na pošírovanou hrušku:
2 zralé pevné hrušky
200 ml bílého vína
200 ml vody
2 lžíce třtinového cukru
špetka mleté skořice
špetka mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve si ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do masa.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku.

  3. Připravíme si mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledních pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička.

  4. Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost.

  5. A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek.

  6. Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut.

  7. Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky.
    Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Vaříme step by step :-)))))))))))) mírně upraveno.

Komentáře k receptu Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

  • Eja57 Eja57

    :-O no toto...ty náhodné recepty:yes::yes::yes: ...to je krása nesmírná, o víkendu jasná volba, použiji kuřecí prso...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    xmonix: já moc děkuju, jsem ráda, že recept nezklamal a že chutnalo;-)
    hezký den:-K:-)

    Odpovědět

  • xmonix xmonix

    Bodík je tam :yes::yes: Vyzkoušeno včera a naprostýý úúspěch!!:-K Všem to strašně moc chutnalo, jako přílohu jsem měla brambory na plátky upečené v troubě:yes: Opravdu vynikající, ty chutě se skvěle doplňují, opravdu doporučuju vyzkoušet:-)) Děkuji za skvělý receptík:-!:-K:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Tak tohle jsem objevila až dneska, nádhera :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K +29. bod:-!

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Rebi, krásně sis s obídkem vyhrála i navzdory tomu, že tě čekalo krouhání zelíčka, fandím ti a tvému pracovnímu nasazení:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Iness: tak si ji udělej jen pro sebe:-8:-D děkuji ti:-):-K

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Rebíčku, zajímavý pokrm:-p. Já bych to musela uvařit jen pro sebe, protože by mi to zbytek rodiny odmítl:-S:-D. Nemají rádi kombinaci maso-ovoce. Nebo mě napadá, že bych tedy mohla vynechat tu hrušku:-):yes:.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Obdivujem ťa, ako kúzliš v kuchyni.:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Rebí, jsi čím dál tím lepší:-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Porada::-D ještě že ne naopak;-):-D
    díky všem za zájem a hezké komentíky:-K

    dzungila: jsem ráda, žes mi odpustila:-8:-D;-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Vše bylo již řečeno:yes::yes::-p, budu mít krásné sny a ráno hlad.:-D:-D:-//

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Rebuš, "odpouštím" ti ty kapary, které nemusím :-(, ale jinak naprosto skvostně nafocené!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Babica by se měl od tebe učit.:yes::yes::yes:Paráda.To bych si pošušňala.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    rebeka: V poho.. :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    aaadobromila::-8 sorry.. utekla litera:-8:-D:-D
    díky:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: omáčka s kapary kapary omáčka krůtí plátek paní starostové pošírovaná hruška omáčka z kapary kapari omacka krůtí maso na hruškách omáčka z kaparů krůtí stehenní steak "krůtí plátek paní starostové" leda hruska pošírovaná hruška-recept do čeho použít kapary omáčka kapari kapary omáčka recept krůtí steak omáčka na steaky s kapari omáčka s kapari steak lada hruska krůtí steak recept