Suroviny
Porce: plech 30x40cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 897 kJ / 5 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,94 g |
Tuky | 288,28 g |
Vláknina | 37,48 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 658,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 st.
Krok 2: Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Krok 4: Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Krok 5: Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.
Krok 6: Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krok 7: Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).
Krok 8: Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.
Krok 9: Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Krok 10: Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Krok 11: Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Krok 12: Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Krok 13: Na každý piškot poklademe rozinku.
Zveřejněno 29. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Moje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 10 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 25 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 1 hodinou
Třešňový pohár
lenisekone před 1 hodinou
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 8 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty moučníky,
černoška ze salámu,
salámová černoška,
prsa,
černošky foto,
řezy z nutely,
slaný dort černoška,
černoška ze salámu a chleba,
černoščiny prsa,
prsa černošek,
krem z pudinku,
řezy prsa,
dort černoška,
foto černošky,
olejovy piskot,
cernozky,
salámová prsa,
moučníky z přidáním nutely,
recepty - moučníky,
cernosky ze salamu
Suroviny:
piškoty,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
mák mletý,
prášek do pečiva,
skořice,
krém,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
nutella,
salko,
šťáva citronová,
piškoty,
rozinky,
voda,
rum,
sirup,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (47)
Díky moc a vař a peč