Řezy „Prsa černošky“

jahoda Kuchařka: jahoda

plech 30x40cm Moučníky , Řezy 45 názorů

Suroviny

Piškot
4 vejce
150 g moučkového cukru
100 g másla
3 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
175 g polohrubé mouky
150 g mletého máku (může i nemletý)
1 lžička prášku do pečiva
l lžička skořice
Krém
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
1 máslo
2 lžíce nutely
1/2 salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové)
1 lžíce citrónové šťávy
1 balíček kulatých piškotů
rozinky
Na svaření
100 ml vody
50 ml rumu
3 lžíce sirupu
(Čokoládová poleva)
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 st.

  2. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.

  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.

  4. Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.

  5. Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.

  6. Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.

  7. Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).

  8. Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.

  9. Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.

  10. Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.

  11. Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.

  12. Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.

  13. Na každý piškot poklademe rozinku.

Poznámka

Zdroj: inspirace-časopis Katarinka-upravený recept

Kdo nemá rád mák, může vynechat, nebo nahradit ořechy(k tomu viz zajímavý komentík od Hefy z 12.2.).

Nebo přidat do makového těsta kakao, už jsem dělala a je to také fajn.

U krému: můžete nutelu vynechat nebo nahradit kakaem, příp. rozpustnou kávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 034 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy „Prsa černošky“

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    smiskova.z::-D smíšková, Ty mě vždycky rozesměješ a to je dobře, protože smích léčí;-):-K
    Díky moc a vař a peč:-);-)

    Odpovědět

  • smiskova.z smiskova.z

    vyzkoušeno upečeno -VÝBORNÉ JAKO VŽDY :)jen nevím proč vždycky doma říkám , že to musí ztuhnout v lednici:-D.MOje drahá polovička včera přišla večer domů otevřela ledničku a řekla můžu ochutnat a nemusí to být tuhý že ne?:-D :) po ochutnání- dostala lednice zabrat neustálým otevíráním a zavíráním. Milá jahůdko víš co byla poslední věta mého muže - to je recept z topreceptů od jahůdky že ? mňam :-K:-K Takže oficialně přiznávám , že já jsem závislá na tvých receptech - a moje rodina na tvých skvělých chutích :)) Janča :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Masula:;-) mám radost a díky za pěknou fotku:-K

    Odpovědět

  • Masula Masula

    V sobotu jsem tento moučníček upekla a sklidila jsem pochvalu:-*:-):-K a taky přidává bodík a fotku:yes::-K

    Odpovědět

  • IREK 54 IREK 54(neregistrovaný)

    TO NEMA CHYBU- PEČTE- JA JSEM PEKLA TO :-p:-p :JE DOBROTA MŇAM :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Jak to děláte, že Vám, chodí rcpty mailem? Já bych chtěla taky;-( Tento je z tištěného malého sešitku z r. 2009, původní název Černoščiny prsa

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    tak takto vypadají...:yes::yes:dostala jsem je mejlem,budu je muset vyzkoušet...bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    To je opravdu roztomilé a ten název sedí. . . Teda, já si hned představila tu černošku. :-D :yes: +49

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    To jsou ale roztomilé řezy:-D:-D+1:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Koubkova, mám radost;-):-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Jahodo chutnal moc:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    To víš že jsem pekla, dnes, syn má svátek tak čekám na pochvalu.sirup jsem vynechala .Po konzumaci rodiny se ozvu;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Koubkova, tak jak, pekla jsi?;-) Pořád netrpělivě čekám, jestli jsi pekla, tak nějaké nové poznatky atd., byla bych za ně ráda:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • tesinska84 tesinska84

    Kubkova: JAk se menuješ jménem.. myslím že tě znám....

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recepty moučníky černoška ze salámu salámová černoška prsa černošky foto řezy z nutely slaný dort černoška černoška ze salámu a chleba černoščiny prsa prsa černošek krem z pudinku řezy prsa dort černoška foto černošky olejovy piskot cernozky salámová prsa moučníky z přidáním nutely recepty - moučníky cernosky ze salamu