Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s větrníkovou příchutí

Už vás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku a hledáte něco nového? Máme pro vás recept na bábovku s karamelem. Nádherně voní a ta barva je zkrátka úžasná. Chuťově připomíná zákusek, který známe z cukrárny - karamelový větrník.

Hodnocení receptu je 4,7 (126×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 349 kJ /
7 015 kcal
Bílkoviny109,72 g
Tuky287,74 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 413 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy985,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem. Krok 2: Do kastrůlku nasypeme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu. Krok 3: Mezitím ohřejeme šlehačku v mikrovlnné troubě, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel. Krok 4: Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku. Krok 5: Důkladně prošleháme a přidáváme postupně hrnky mouky. Do posledního hrnku ještě přimícháme kypřicí prášek. Opět vše dobře promísíme. Krok 6: Hotové těsto nalijeme do připravené formy. Krok 7: Pečeme cca 3/4 hodiny přibližně na 160 °C. Poté vyzkoušíme špejlí, když je suchá a nelepí se, máme hotovo.

Jak poznat upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 28. 4. 2011

Poznámka autorky srettka

Tak jsem to dneska ještě více vyvoněla karamelem. Karamel jsem udělala z veškerého cukru v receptu a je to ještě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxml

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxml

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

srettka: ghee nemám ráda 8-( jinak Vaše bábovka je super (přidala jsem do galerie fotku), jen mi to trošku kazí ta chuť oleje. A pro ty, kterým se zdá být málo karamelová, tak vyšlehejte vejce s hnědým cukrem :-)

LuccaSvoboda: zkusila bych ghee

Hezký den všem, prosím pěkně zkoušel někdo z Vás nahradit olej rozpuštěným máslem?

Simyra: :-K:-K:-K

Krasne vlacna, ale oproti bezne babovce hodne testa, skoro nam to preteklo :-)

Sabka.o: Možná nízko procentní smetanou?

Přijde mi dost mastná, ale chuťově dobrá,nesla by nějak nahradit ta šlehačka?

Skvělé! Udělám ještě trochu karamelové omáčky a polévám :yes:

Už je to v troubě......pak budu informovat!! A fotit. :-)

zds@seznam.cz : forma je moc pěkná ( kde koupena ) ? bábovka taktéž :yes::yes:

zds@seznam.cz: krásná forma a páradní bábovice:yes:

Pořídil jsem si novou krásku do kuchyně, tak jsem v ní otestoval vaší bábovku. Přidávám fotku a děkuji.

Pekla jsem sice něco přes hodinku ale povedla se. Příště zkusím karamel z celé dávky cukru. ????

srettka: Já teda, žádnou šlehačku neleju, do horkého karamelu. Počkám, až s hrncem schladne, přidám šlehačku a pomalu vařím a míchám, až se to úplně rozpustí ! Potom vlažné přidám k těstu a rozmíchám. Mně stačí, když prská drahý choť, karamel už ne!:-D

Radicek: děkuji za zpětnou vazbu:-K:yes: Ono to pečení chce vychytat, každá trouba si peče po svém. Tedy opravdu myslím kuchyňský spotřebič:-D

danulina: skvěle :-K:yes:

Radicek: Pect bez horkovzduchu. Nebo na poslednich 20 minut zakryt alobalem.Pecu na 160 presne 55 minut.

Karamel mi nejdřív málem zavařil šlehač a když jsem jí v horkovzdušné troubě pekla na 160C nakonec jsem skoncila na skoro 60minutách a vyšla sušší. Ale ta chuť je opravdu jiná a zajímavá, rozhodně si ještě zaexperimentuju s teplotami a délkou pečení. Stojí to za to :-) :yes:

Nevím sice jak chutná,teď jsem ji vyndala z trouby,ale jinak jak to vypadá složitě je to jednoduché:yes::-):-):-)

Manavalu: Potěšení na mé straně a ať chutná:-K

Výborná moc všem chutnala. :-8 Jen je škoda že jsem si nepřečetla poznámku udělala bych ze všeho cukru.:-// Ukládám a přidávám fotku:yes: příště snad dám všechen:-D

ZaSolanem: zkuste příště udělat karamel z cele dávky cukru:-K přesto děkuji za vyzkoušení a spokojenost :-)

hexe 1: teď jsem si toho všimla. Nevím, kdo to natočil takhle. Ani nevím, jak bych z vody a cukru dělala karamel. Ještě tak sirup. Každopádně já dělám tradičně a jen z cukru. Děkuji za upozornění:-K

Hledala jsem bábovku rychlou, jednoduchou, ale ne obyčejnou, ...i když tedy karamel taky moc necítím, je moc dobrá a krásně vypadá,opravdu jako medovník, když se rozkrojí. Určitě řadím k oblíbeným, díky za recept.

Ve videu rozpoustite cukr v trosce vody - nebo vidim spatne? Napsane to nikde nevidim. Ani v receptu, ani ve videu. Ale neco se tam leje - nebo ? 8-( Moc rada bych tuto babovku vyzkousela, karamel miluju a recept se mi libi. Diky ! :-K:-*

Větrníkovou příchuť z ní necítím, ale bábovka je dobrá.

Dnes upečeno já v tom cítím medovník <3

Chci se zeptat když využijete všechen cukr na uděláni karamelu přidáváte ještě sýpky cukr do těsta? Jestli ano kolik? Děkuji

Zanett: nene, kdyz zkaramelizuju všechen cukr, už jiný nedávám :-) jen ten karamel. To by bylo moc sladké.

Dneska sem babovku pekl a nevim co sem udelal spatne ale dal sem tam jen 1,5 hrnku mouky a stacilo to... za chvilku ji dam pect tak jeste napisu jak chutnala :)

Děkuji za výborný recept. Bábovka se mi povedla a moc manželovi chutná. Udělala jsem karamel ze všeho cukru, jak ste psala a nemá to chybu <3<3<3

Lentilka: Tak to mam radost:-) úplně jsem na ni zapomněla s tím, že teď pečeme bezlepkově. Budu jí muset překopat do BL podoby ;-)

Bábovka se sice pekla déle, ale chuťově je skvělá, určitě upeču znovu. Přidávám bodík:-p

No tak teda nic moc. Vůbec tam ten karamel nešel poznat ;-(;-(

taky nic moc:no::no::no::-)):-)):-O:-O

Monika:tak třeba tobě chutnat bude;-) ať se daří:-)

Už se peče, to je vůně :-p Myslím, že nedožije rána až se do ní pustí puberťáci.. ;-) Děkuji za receptík..:-K

Mária:100 lidí, 100 chutí;-) určitě najdeš takovou, která uspokojí tvoje chuťové pohárky ;-)

tak jsem ji upekla,ale jedla jsem daleko,daleko lepší nic moc!!!!!!:no::no::no::no::no:;-(;-(

Opravdu chuťově vyjímečná bábovka. Určitě jsem nepekla naposledy, rodina byla nadšená. :-)) Bodík je samozřejmostí.

Nechutnala nám,letěla do koše, pekla se dlouho,ne a ne se upéct a stejně výsledek děsný...Nikdy víc!:no::-((

srettka:Sretti, nevíš, jak je možné, že mi tak pěkná bábovička unikla:-O Určitě udělám-ta je asi na větší formu že:-?Už rovnou zvyšuji skoré na 43.bod:yes:

Tak jsem vyzkoušela tuto "vytuněnou verzi", kdy se karamelizuje všechen cukr. Výborná chuť, krásná barva a první místo mezi bábovkama:-p:yes:

Vyzkoušeno :-p , je vážně dobrá. Posílám bod :yes:

Přes zimu zase budu více péct bábovky, tak určitě vyzkouším:yes:

marcelka395:no pěkná bábovička :yes::yes:, mám radost, že chutnalo a nezklamalo:-8

:-8 tak jsem včera upekla,a bábovka super:yes:ten karamel jsem udělala z celé dávky cukru co je tady psáno;-)dovoluji si přidat fotečky a letí bodík:-8;-)

Tak jsem dnes ráno upekla, v tom tempu jsem smíchala všechno dohromady (mouku, vejce, cukr a olej), jelikož štěstí občas sedne i ...(jakže je to pořekladlo?;-)), nevadilo to, výsledek je suprový. Jemně karamelová chuť a vláčné těsto. :-). Přidávám bodík :yes:

teniska:parádní bábověnku jsi upíkla a když chutnala, mám dvojnásobnou radost;-)

moc, moc dobrá:-p;-)

Tak jsem neodolala a vyzkousela tento receptik na babovku a reknu vam vynikajici =D Karamel jsem delala z 1 hrnku a priste zkusim ze vseho cukru je to vazne dobrota.:yes: A je opravdu velka ze mi malem utekla z formy =D

Tak jsem včera pekla. Řeknu Vám, že 45min při 160° ani náhodou nestačí. Nahoře se udělala jen tenká krustička, ale uvnitř to bylo úplně syrové. Tak jsem zvýšila na 180° a pekla minimálně další půl hoďku. Ani jsem ji neměla šanci ochutnat, protože jsem ji vytáhla z trouby v 11 hodin večer, a ráno si ji taťka sbalil do práce. Prý ale byla moc dobrá. No bodejť by ne, když je v tom karamel! (a málem nebyl - musela jsem ho ještě trochu přidělat, protože jeho vůně mě natolik svedla, že jsem furt ochutnávala a ochutnávala, až byla čtvrtka v čudu :-D);-) Posílám bodík:yes:

Czechovka:tak to držím palec a doufám,že to bude k tvé spokojenosti.Pak dej vědět,jak to dopadlo;-):yes:

Tak z tohoto těsta právě peču hranatý korpus na kávovo-karamelový dort. snad se vše povede;-) a bude nám chutnat:yes: už při přípravě těsta se mi z té vůně motala hlava - mňam!!!

Tak jsem zkusila veškerý cukr v receptu zkaramelizovat a rozvařit se šlehačkou a dalo to na přidané fotce takovouhle barvičku a ještě lepší chuť:-p

Zdenka1:to jsem ráda...hezká fotečka;-):yes:

Přidávám bodík a fotky. Místo šlehačky jsem použila plnotučné mléko. Bábovička je moc dobrá:-p:yes:

Tak na tuto krásku se chystám zítra;-)snad se povede:-8zatím bodík a zítra foto;-)

Štěpánka 6. 5. 2011 17:53
Bábovku jsem upekla,je dobrá,ale nějak mi tam chybí ta karamelová chuť:-O.Jinak je hezky vláčná,není suchá a je fakt velká,málem mi utekla z formy,přeji všem dobrou chuť a upečte si ji:-p:-p:-p

Jikotka: nááhodou...já mám ty zapíklý ráda:-p:yes::yes: a pěknou fešandu jsi upíkla;-):yes:

:-))Jiřinko,vypadá hezky:-*Hlavně,že se ti nespálila;-)To já kdysi musela vyhodit hrnec,když jsem se na Topkách začetla a přestala mít pojem o čase:-D:-DMaso fuč a kastrol taky:-O:-D

Tak jsem se dnes do bábovky pustila a kdybych jí,já blbka nepřipálila,tak vypadala ještě líp :-//:-//:-//:-D,jako obvykle jsem chvíli šla na Topky a bylo to...:-D,přidávám fotku a boduju..

Irrena:no týýjo:-O:yes:, taky pořádná bábovice, žádná bábovička, krásně do hnědoučka upíklá:-p
snad ukojí i pohárky chuťové:-p

Srettko dnes jsem jí upekla a opravdu je veliká, jak bude chutnat ještě nevím;-)Přidala jsem fotku:-8

Tak to musím vyzkoušet:-p, vypadá nádherně:yes:

Veronika Peckova:máš jí parádní, jsem ráda, že se zadařilo a chutnalo;-):yes:
p.s. a děkuji za fotečku:-)

bábovka je super :) dovolila sem si přidat fotku :)

Ta musí být moc dobrá, ukládám a děkuji.:-)

Krásná bábovka,ale ani já nemám poslední dobou štěstí na hezkou bábovku...:-p:-K:yes::yes::yes:

Jdu do toho. A nestačilo by formu jen vytřít olejem? Sprej mi připadá dost drahý.:-O

srettka:bezva, díky za tip, běžím do tescomy :-)) btw.na tom odkazu je dost vtipný překlep - "finanční výhohodnost" :yes:

krásná bábovička;-):yes:+1

:-pkrásná bobovička jen se zakousnout:-*:-K:yes::yes:+20

ale ta je:yes::-p

Zajímavý recept a určitě zvláštní a dobrá chuť.Zas něco nového to se mi líbí:-!:-*+:yes:

Tématické fráze:
babovka, speciální bábovka, tescoma s chutí recepty bábovka, bábovky, babovka s karamelovou příchuti, vajíčková bábovka, tescoma s chutí kokosová bábovka, babovka bez kypriciho prasku, speciální bábovky, bábovka bez oleje, karamelová šlehačková bábovka, tescoma s chutí bábovky, tescoma s chutí bábovka, karamelová bábovka, bábovka s příchutí karamelu, formy na bábovky tescoma, bábovka s vůní větrníku, www,bábovka v hrnku z mikrovlné trouby.cz, forma na bábovku, bábovka recept

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, olej, smetana ke šlehání, cukr krupice, kypřící prášek, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu